DİQQƏT! Bu qidalar ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alır
Qanın laxtalanması ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artırır. Lakin bəzi məhsullar bununla mübarizə aparmağa kömək edir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, qatı qan bədəndəki xəstəliklərin əlamətidir və bir sıra sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Ürəyin kifayət qədər oksigen və qida qəbul etməməsinə gətirib çıxarır.
Zəncəfil
Bunun qarşısının alınmasında ədviyyatlı qidalar xüsusi yer tutur. Belə ki, zəncəfilin tərkibində salisilat adlı təbii turşu var. Qanın durulaşdırılması üçün tövsiyə olunan aspirin salisilatın sintetik törəməsidir. Zəncəfili müntəzəm olaraq qurudulmuş və ya təzə formada istehlak etmək tövsiyə olunur.
Darçın
Darçın başqa bir faydalı ədviyyatdır. Tərkibində xüsusi bir maddə var - qanı yaxşı incələyən kumarin. Bu maddə qanın durulaşmasına kömək olur.
Sarımsaq
Sarımsaq qan laxtalanması ilə yaxşı mübarizə aparan güclü təbii antikoaqulyant hesab olunur və həmçinin antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir. Sarımsağı çiy yemək tövsiyə olunur. Demək olar ki, bütün əsas yeməklərə və salatlara əlavə edilə bilər.
Çobanyastığı
Güclü təbii antikoaqulyantdır. Trombositlərin fəaliyyətinə maneə törədir. Çobanyastığı çayını hər gün əlavəsiz və şəkərsiz içmək məsləhətdir.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Feyxoanın faydaları
Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
D vitamini olan qidalar
D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs
Kivinin faydaları və zərərləri
Qış aylarında çox istifadə edilən meyvələrdən biri olan kivi, C və K vitamini cəhətdən olduqca zəngindir. Kivinin faydalarından bəhs edərkən sağlamlıq cəhətdən olduqca yararlı meyvə olması diqqətə çatdırılmalıdır. Tərkibind
Çobanyastığı çayının faydaları
Çobanyastığı çayı, bu bitkinin çiçəklərinin qurudulması nəticəsində əldə edilən və vücuda müxtəlif faydaları olan içkidir. xəbər verir ki, antioksidant xüsusiyyəti ilə ürək-damar xəstəlikləri ilə yanaşı müxtəlif xəstəliklər
Tut qurusunun faydaları və zərərləri
Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı
Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu