Yulafın faydaları
Yulaf, buğda ailəsinə məxsus, adətən səhər yeməklərində istifadə edilən qidalardan hesab edilir.
Bəs yulaf nə üçün xeyirlidir?
Daha ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuyun.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, içərisində yer alan beta-glukan, minerallar, pəhriz lifi sayəsində bir çox xəstəliyin inkişafına maneə olur. Bununla yanaşı dəri və saç sağlamlığına yaxşı təsir göstərərək çəki vermək istəyən şəxslərin də tox qalmasına kömək olur.
Yulafın qida dəyəri:
Yulaf, amino asitə sahib olub, həm karbonhidrat həm də protein qaynağıdır. Tərkibində yüksək miqdarda yağ asidi, vitaminlər mövcuddur.
78 qr yulafın tərkibində aşağıdakı qida dəyəri mövcuddur:
Manqanez: Gündəlik Dəyərin (GD) %63,91’i,
Maqnezium: GD’nin %13,3’ü,
Dəmir: GD'nin %9,4'ü,
Fosfor: GD'nin %13,3'ü,
Sink: GD'nin %13,4'ü,
Fol: GD'nin %3,24'ü,
Yulafin faydalari nelerdir?
Lif qaynağı olduğu üçün qəbizlik kimi həzm problemlərini yüngülləşdirməyə, toxluq hissi verərək çəki verməyə, xolesterin və qan şəkəri səviyyələrini aşağı salaraq ürək sağlamığını yaxşılaşdırmağa, iltihabı azaltmağa və uşaqlarda astma yaranmasının qarşısını alır.
Yulaf qandakı xolesterin səviyyəllərini aşağı salır
Qan şəkərini tənzimləyir
Ürək sağlamlığını qoruyur
Toxluq hissi yaradaraq arıqlamağa kömək edir
Uşaqlarda astma inkişafının qarşısını alır.
Yulaf əzməsinin faydaları nələrdir?
Bağırsağın mütəmadi olaraq boşaldılmasını təmin edir və qəbizliyin qarşısını alır
Xolesterini aşağı salır
Ürək sağlamlığını yaxşılaşdıran antioksidant tərkiblidir.
Bağırsaqdakı yaxşı bakteriyaları qidalandırır.
Yulaf nece istifade edilir?
Yulafı istifadə etməzdən öncə bir miqdar süd ilə bişirilə bilər, içərisinə təbii ola biləcək bal ya da bəhməz əlavə edə bilərsiniz. Əlavə etdiyiniz dadlandırıcılardan sonra yulafı istər sadə, istəsəniz də üzərinə meyvə, şokolad ya da çia toxumu əlavə edərək istifadə edə bilərsiniz.
Yulafin deriye faydalari nelerdir?
İçərisində Selenium, sink, bakır, tiamin olan yulaf, dəri sağlamlığını dəstəkləyir. Bu səbəbdən çox sayda dəri qulluğu məhsulları içərisində yulaf mövcuddur. Bunlarla yanaşı yulaf, dəriyə parlaqlıq qataraq dəri tonunu bərabərləşdirməyə kömək edir. Ləkələrə qarşı da yulaf maskaları da istifadə edilir.
DOKTORINFO.AZ Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv
Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Qaraciyərə faydalı qidalar
Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Bəhməzin faydaları
Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
Qatığın faydaları və zərərləri
Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium
Çuğundurun faydaları və zərərləri
Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız