Turşu faydalıdır ziyanlı?
Turşu tərəvəz və ya meyvələrin su, duz, bəzən ədviyyatlar içərisində fermentə edilərək hazırlanan, probiotik xüsusiyyətlərə sahib və həzm sistemi sağlamlığına fayda verən bir ferment qidadır.
Bəziləri turşunun faydalı olduğunu söyləsələr də zərərli olduğunu deyənlər də az deyil.
Bəs turşu yemək faydalıdır ya zərərli?
Daha ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibindəki antioksidantlarla immun sistemini dəstəkləyə bilir.
Müxtəlif tərəvəz və ya meyvələrin fermentasiya edilərək hazırlanan bir qida olub, tərkibindəki probiotik bakteriyalarla həzm sistemini dəstəkləyir. Aşağı kalorili olmasına baxmayaraq lif, vitamin C, K və mineral baxımından zəngindir.
Tursunun faydalari nelerdir?
Probiotik tərkibi ilə həzm sistemini dəstəkləyir və antioksidantlar isə immun sistemini gücləndirir, həmçinin aşağı kalorili olub, çəkiyə nəzarət edir.
Maddələr mübadiləsini tənzimləyir: Vücudu infeksiyalara qarşı qoruya bilir.
Çəki nəzarətinə kömək edir: Aşağı kalorili olması, lif tərkibi və tox tutucu xüsusiyyətləri ilə çəki nəzarətinə dəstək olur.
Vitamin və mineral qaynağıdır: Turşu, fermentasiya edilmiş tərəvəzlər və ya meyvələrdən hazırlandığından, C vitamini, K vitamini, potassium kimi vitamin və mineralları təmin edir.
Bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırır: Lif tərkibi, bağırsaq hərəkətlərini təmin edə bilir və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını ala bilir.
Tursu suyunun faydalari nelerdir?
Həzm sistemini dəstəkləyir
İmmuniteti gücləndirir
Xərçəng riskini azaldır
Ürək sağlamlığını qoruyur. Qan təzyiqini aşağı salır, mənfi xolesterini aşağı salaraq yaxşı xolesterini artırmağa kömək olur. İnfarkt riskini azaldır.
Arıqlamağa kömək edir.
DOKTORINFO.AZ Badamın faydaları
Tərkibi bir çox vitaminlərlə zəngin olan badamın faydaları tükənməzdir. xəbər verir ki, ləzzəti ilə bir çox insan tərəfindən bəyənilərək yeyilir və həmçinin hazırlanan şirniyyatlarda istifadə edilir.Gündə 25 ədəd çiy olara
Tut qurusunun faydaları və zərərləri
Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı
Bəhməzin faydaları
Bəhməzin insan vücuduna bir çox faydası mövcuddur. xəbər verir ki, qatqı maddəsi olmayan bəhməzlər istifadə edildiyi zaman boğazda yanma yarada bilər. Mütəmadi istifadə edildiyi zaman piylənmə, qadın xəstəlikləri, qansızlıq
Orqanizmi xərçəngdən qoruyan qidalar
Düzgün qidalanma xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini dayandıra bilər. . xəbər verir ki, hər təbii qidaların faydaları olduqca çoxdur. Sadəcə bəzi qidalar var ki, onlar insan orqanizmini xərçəng xəstəliyindən müdafiə edir. Xərçəngdə
D vitamini olan qidalar
D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs
Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
Feyxoanın faydaları
Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril
Qırmızı soğanın faydaları
Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə
Cəfərinin faydaları nələrdir?
Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla