Turşu faydalıdır ziyanlı?
Turşu tərəvəz və ya meyvələrin su, duz, bəzən ədviyyatlar içərisində fermentə edilərək hazırlanan, probiotik xüsusiyyətlərə sahib və həzm sistemi sağlamlığına fayda verən bir ferment qidadır.
Bəziləri turşunun faydalı olduğunu söyləsələr də zərərli olduğunu deyənlər də az deyil.
Bəs turşu yemək faydalıdır ya zərərli?
Daha ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibindəki antioksidantlarla immun sistemini dəstəkləyə bilir.
Müxtəlif tərəvəz və ya meyvələrin fermentasiya edilərək hazırlanan bir qida olub, tərkibindəki probiotik bakteriyalarla həzm sistemini dəstəkləyir. Aşağı kalorili olmasına baxmayaraq lif, vitamin C, K və mineral baxımından zəngindir.
Tursunun faydalari nelerdir?
Probiotik tərkibi ilə həzm sistemini dəstəkləyir və antioksidantlar isə immun sistemini gücləndirir, həmçinin aşağı kalorili olub, çəkiyə nəzarət edir.
Maddələr mübadiləsini tənzimləyir: Vücudu infeksiyalara qarşı qoruya bilir.
Çəki nəzarətinə kömək edir: Aşağı kalorili olması, lif tərkibi və tox tutucu xüsusiyyətləri ilə çəki nəzarətinə dəstək olur.
Vitamin və mineral qaynağıdır: Turşu, fermentasiya edilmiş tərəvəzlər və ya meyvələrdən hazırlandığından, C vitamini, K vitamini, potassium kimi vitamin və mineralları təmin edir.
Bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırır: Lif tərkibi, bağırsaq hərəkətlərini təmin edə bilir və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını ala bilir.
Tursu suyunun faydalari nelerdir?
Həzm sistemini dəstəkləyir
İmmuniteti gücləndirir
Xərçəng riskini azaldır
Ürək sağlamlığını qoruyur. Qan təzyiqini aşağı salır, mənfi xolesterini aşağı salaraq yaxşı xolesterini artırmağa kömək olur. İnfarkt riskini azaldır.
Arıqlamağa kömək edir.
DOKTORINFO.AZ
D vitamini olan qidalar
D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək
Feyxoanın faydaları
Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril
Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Çuğundurun faydaları və zərərləri
Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız
Nanə çayının faydaları və zərərləri
Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
Darçının bilmədiyiniz faydaları və zərərləri
Bir çox ədviyyatlar kimi darçının da insan sağlamlığı üçün faydaları bitib tükənməzdir. Cinnamomum adı verilən ağacların iç qabıqlarından əldə edilir. Gözəl qoxusunu və dadını verən isə yağıdır. Bu yağda sinnameldehit adlandırıla
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Şabalıdın faydaları və zərərləri
Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir