Bu qidalar beyin sağlamlığı üçün faydalıdır

Bu qidalar beyin sağlamlığı üçün faydalıdırMütəxəssislər beyin sağlamlığı və parlaq bədən üçün ən yaxşı iki qidanı açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qoz və çiyələk bədəninizə və beyninizə faydalı olan antioksidanlarla zəngindir.
Qoz hüceyrələrinizi oksidləşdirici zərərdən qoruyur, iltihabı azaldır və hətta xolesterini aşağı salmağa kömək edir. Araşdırmalar həmçinin qozun qan təzyiqini və maddələr mübadiləsi sürətini yaxşılaşdırdığını göstərir.
Çiyələk antioksidantların mənbəyidir. Bu meyvə DNT-nin zədələnməsinə, dərinin qocalmasına və iltihaba səbəb ola biləcək sərbəst radikalları zərərsizləşdirməyə kömək edir. Bundan əlavə, çiyələk arıqlamağa və həzmi təşviq edən probiotik tərkibi sayəsində bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyən liflə zəngindir.
Bununla belə, qoz və çiyələk kimi vitaminlərlə zəngin qidalar ümumi rifahınızı əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər.
Milli.Az


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 25 iyun 2023

Oxşar xəbərlər

Əncir qurusunun faydaları və zərərləri

Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad

Qarazirə yağının faydaları

Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad

Çia toxumunun faydaları və zərərləri

Çia toxumu, Amerika bitkisidir. Kiçik, qara və ya ağ rəngli toxumlar formasındadır. Tərkibində yüksək miqdarda lif ilə Omega 3 mövcuddur. Yüksək lif miqdarı ilə həzmi asanlaşdırır və toxumlar şişərək uzunmüddətli toxluq hiss

Zəncəfilin faydaları və zərərləri

Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir

Xurmanın faydaları və zərərləri

Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir

Qaya duzunun faydaları

Qaya duzu nədir?. xəbər verir ki, qaya duzu, yer altındakı duz yataqlarından çıxarılaraq əldə edilən və yenilə bilən duz formasında tapılan təbii sodium klorür formasıdır. İlk olaraq Hindistanın tibb sistemi olaraq ortay

Nar qabığının faydaları

Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv

Quava meyvəsi faydaları

Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır. xəbər verir ki, antioksidan

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan


masaj yuxuda bogaz agrisi cinsi xestelikler sekis qarin agrisi
masaj
is elanlari