Bu qidalar beyin sağlamlığı üçün faydalıdır
Mütəxəssislər beyin sağlamlığı və parlaq bədən üçün ən yaxşı iki qidanı açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qoz və çiyələk bədəninizə və beyninizə faydalı olan antioksidanlarla zəngindir.
Qoz hüceyrələrinizi oksidləşdirici zərərdən qoruyur, iltihabı azaldır və hətta xolesterini aşağı salmağa kömək edir. Araşdırmalar həmçinin qozun qan təzyiqini və maddələr mübadiləsi sürətini yaxşılaşdırdığını göstərir.
Çiyələk antioksidantların mənbəyidir. Bu meyvə DNT-nin zədələnməsinə, dərinin qocalmasına və iltihaba səbəb ola biləcək sərbəst radikalları zərərsizləşdirməyə kömək edir. Bundan əlavə, çiyələk arıqlamağa və həzmi təşviq edən probiotik tərkibi sayəsində bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyən liflə zəngindir.
Bununla belə, qoz və çiyələk kimi vitaminlərlə zəngin qidalar ümumi rifahınızı əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Cəfərinin faydaları nələrdir?
Cəfəri, həm mətbəxdə ləzzət qatıcı bir ədviyyat olaraq istifadə edilən həm də sağlamlıq cəhətdən bir çox faydası olan bitkidir. xəbər verir ki, A, C, K və E vitaminləri, potassium, kalsium, demir və maqnezium kimi mineralla
Qarağatın faydaları
Qarağat bitkisi vitaminlərlə zəngindir. İnsan sağlamlığı üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, tərkibi A, K,B5, B6, B1, B2, PP, H, C vitaminləri ilə zəngindir. Bundan əlavə tərkibində təbii turşular, pektin maddəsi, efi
Əncirin faydaları nələrdir?
Yumşaq və şirin əncir bir çox ləzzətli və ya şirin reseptlərdə təqdim olunan meyvədir. xəbər verir ki, əncir antioksidantlar, minerallar və liflə zəngindir. Araşdırmalara əsasən, əncirin həm qurudulmuş, həm də təzə formad
Nar çiçəyinin faydaları
Nar çiçəyi nədir?. Nar çiçəyi, Çin tibbində əhəmiyyətli yeri olan, faydaları ilə diqqət çəkən bitki növüdür. xəbər verir ki, nar meyvəsi yaranarkən öncə çiəkləri açar. Nar çiçəkləri gözəl görüntüyə sahib olduqları kimi qid
Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
Qozun faydaları və zərərləri
Qoz, hər zaman "beyin yeməyi" olaraq qəbul edilir. Bəlkə quruluşunun da beyinə bənzəmə səbəbi budur. Yağ, protein və lif qaynağıdır. Ürək və sümük sağlamlığını qoruyur və uyğun çəkidə qalmağa kömək edir. Bir ovu
Qatığın faydaları və zərərləri
Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium