Bu qidalar beyin sağlamlığı üçün faydalıdır
Mütəxəssislər beyin sağlamlığı və parlaq bədən üçün ən yaxşı iki qidanı açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qoz və çiyələk bədəninizə və beyninizə faydalı olan antioksidanlarla zəngindir.
Qoz hüceyrələrinizi oksidləşdirici zərərdən qoruyur, iltihabı azaldır və hətta xolesterini aşağı salmağa kömək edir. Araşdırmalar həmçinin qozun qan təzyiqini və maddələr mübadiləsi sürətini yaxşılaşdırdığını göstərir.
Çiyələk antioksidantların mənbəyidir. Bu meyvə DNT-nin zədələnməsinə, dərinin qocalmasına və iltihaba səbəb ola biləcək sərbəst radikalları zərərsizləşdirməyə kömək edir. Bundan əlavə, çiyələk arıqlamağa və həzmi təşviq edən probiotik tərkibi sayəsində bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyən liflə zəngindir.
Bununla belə, qoz və çiyələk kimi vitaminlərlə zəngin qidalar ümumi rifahınızı əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Yulafın faydaları
Yulaf, buğda ailəsinə məxsus, adətən səhər yeməklərində istifadə edilən qidalardan hesab edilir. Bəs yulaf nə üçün xeyirlidir?. Daha ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuyun. xəbər verir ki, içərisində yer alan beta-glukan
Quava meyvəsi faydaları
Orta Amerika, Hindistan başda olmaq üzrə bir çox tropikal və subtropikal bölgədə yetişən quava meyvəsi, quava ağacından əldə edilən qabıqlı bir meyvədir. Oval formalı, rəngi açıq yaşıl və ya sarıdır. xəbər verir ki, antioksidan
Ana südünün faydaları
Saymaqla bitməyəcək qədər faydası olan ana südü, həm pul tələb etməyən, həm də hər zaman yeni və ideal istilikdə olan qidadır. xəbər verir ki, həkimlər ilk 6 ayda sadəcə ana südü ilə qidalanmağın, süd verməyin 2 yaşa qədə
Mixəyin faydaları və zərərləri
Kiçik və odunabənzər quruluşu olan mixəyin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. xəbər verir ki, həzm sistemini tənzimləyən mixək, eyni zamanda ağız gigiyenasında da istifadə edilir. Kəskin dadı olan mixək, xoş qoxus
Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
Yüksək təzyiq üçün bu qidanı yeyin
Təzyiq xəstəliyi bir çox insanı narahat edir. xəbər verir ki, təzyiqdən əziyyət çəkənlər təzyiqlərini daima nəzarətdə saxlamalı və dərman qəbul etməlidirlər. Yüksək təzyiq barədə ətraflı məlumatı saytımızda bu haqda yazıla
D vitamini qəbulu nə üçün vacibdir?
Sağlam sümükləri qorumaq üçün D vitamini olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi sümüyün ilk olaraq dayağı olan kalsium ancaq bu vitaminin varlığında vücud tərəfindən sovrulmasıdır. Günəş işıqlarının, dəridək
Kartof qabığının faydaları
Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi
Kaktus meyvəsinin faydaları
Kaktus meyvəsi, yüksək antioksidant, vitamin və mineral tərkibi ilə önə çıxar. xəbər verir ki, C vitamini, immun sistemini gücləndirərkən, beta karoten göz sağlamlığını qoruyur. Lif tərkibi sayəsində həzmi tənzimləyər v