Sarımsağın möcüzəvi faydaları
Sarımsaq, yeməklərə ləzzət qatan və xalq arasında möcüzəvi qida olaraq qəbul edilən bitkidir.
İmmuniteti gücləndirməsi, qan təzyiqini, qan şəkərini və xolesterini aşağı salması sarımsağın faydaları arasında yer alır.
Sarımsaq, tibbi xüsusiyyətləri səbəbiylə minlərlə ildir bilinən və istifadə edilən bitkidir. Tərkibində bir çox vitamin, minerallar mövcuddur.
Faydaları nələrdir?
Bakteriyaları, göbələkləri öldürür.
İnsan vücudundakı qan təzyiqini, qan şəkərini və xolesterini aşağı salır.
Qaraciyəri qoruyur.
İmmunitet sistemini gücləndirir.
Sarımsaq necə istifadə edilməlidir?
Aparılan araşdırmalara görə, sarımsağı çiy yemək daha çox faydalıdır.
Sarımsağın həddindən çox istifadə edilməsi hansı problemlərə yol aça bilər?
Xüsusilə ac qarına təzə sarımsaq yemək, mədə ağrısı, qusma, bulantı kimi həzm sistemi problemlərinə yol aça bilər.
Dərman istifadə edənlər sarımsaq yeyərkən diqqətli olsalar daha yaxşı olar. Belə ki, bəzən dərmanın təsirini artıra, bəzənsə azalda bilər.
Vücudun sağlam, enerjili qalmasına kömək edir.
Sarımsağı udaraq istifadə etmək saçlarda yaranan tökülməni azaldır. Saçları daha parlaq, sağlam edir.
İltihablı xəstəliklərə qarşı antibiotik təsiri vardır.
Həzmi asanlaşdırır. Bağırsaqların normal fəaliyyətini təmin edir.
Gecə yatmazdan öncə bir diş sarımsaq udularsa qəbizliyə faydalıdır. Qəbizlikdən qoruyur.
Xərçəngə qarşı qalxan rolunu oynayır.
İnfeksiyaları yaxşılaşdırır. Antibiotik effekti vardır.
Bəs bişmiş sarımsağın faydaları nələrdir?
Sarımsağı çiy yemək daha çox faydalıdır. Ancaq kəskin dadı və qoxusu olduğu üçün hamı bu formada yeməyə bilər. Bu zaman sarımsaq bişirilərək istifadə edilə bilər. Bu həmin xüsusyyətləri xeyli azaldır.
Sarımsağı az bişmiş olaraq istifadə etsəniz bu faydalardan yararlana bilərsiniz:
Ürək-damar xəstəliklərinə qarşı faydalıdır. Damarları təmizləyir.
Qan təzyiqini aşağı salır. Xolesterin səviyyəsini tənzimləyir.
Sümükləri gücləndirir. Sümük və əzələ sağlamlığına təsiri çoxdur.
Qida dəyəri yüksək olduğu üçün yorğunluğu aradan qaldırır.
Vücuda enerji verir.
İştah açıcı xüsusiyyəti vardır.
Təzə sarımsağın faydaları hansılardır?
Qeyd edək ki, təzə sarımsağın acılıq dadı digərləri ilə müqayisədə daha azdır.
Çibanları və dəri yaralarını yaxşılaşdırır.
Əzələlərdə meydana gələn qıcolmalar üçün faydalıdır.
Damarları genişləndirir və ürək üçün faydalıdır.
Bal ilə birlikdə yeyilərsə bağırsaq parazitləri ilə qurdları tökür.
Öskürək, boğaz ağrısı kimi şikayətlər zamanı faydalıdır. Diş ağrısına təsiri mövcuddur.
Göbələk xəstəliyi zamanı effektivdir.
Astma üçün faydalıdır.
Saç tökülməsinin qarşısını alır.
Hər gün yeməklərdə istifadə etmək tövsiyə edilir.
DOKTORINFO.AZ