Ödəmi bədəndən atmağın yolları
Vücuddakı maye toplanması ilə əlaqəli olaraq toxumaların şişməsi vəziyyətinə ödəm adı verilir.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, mayenin vücud toxumalarında çox artıq yer alıb sıxışmasına bağlı olaraq ortaya çıxan ödəm adətən əl-ayaq biləkləri ilə birlikdə ayaqlarda görülür. Bu nahiyələrdə yaranan ödəmi atmağın yollarının başında duz istifadəsini azaltmaq gəlir.
Ödem ne ucun olur?
Vücuddakı incə damarlar olaraq adlandırılan kiçik qan damarları maye sızdırmağa başlayır və bunun nəticəsində toxumalarda maye toplanması meydana gəlir. Yaşanan bu müddət ödəmlə nəticələnir və maye toplanan toxumalarda şişliklər ortaya çıxar.
Ödəmə yol açan təməl faktorlar arasında həddindən çox duz istifadəsi, hərəkətsizlik, hamiləlik, qaraciyər çatışmazlığı, ayaq damarlarında zəiflik, immun sisteminin güclü olmaması və istifadə edilən bəzi dərmanlar yer alır.
Ödemi atan usullar
Duz istifadəsini azaltmaq
Uzun müddət sabit bir yerdə oturmamaq
Mütəmadi hərəkət etmək
Bol su içmək
Ayaqları yüksək bir yerdə tutmaq
Düzgün qidalanmaq
Ödəmi atan qida və ya içkilərdən istifadə
Ödəm olan nahiyəyə yüngül massaj etmək
Yuxu rejiminə diqqət etmək
Maqnezium, B6 vitamini və potassium əlavəsi almaq
Suretli formada odem atmaq ucun hansi qidalar istifade edilmelidir?
Süd, qatıq
İspanaq
Ananas
Ərik
Avokado
Xiyar
Şirin kartof
Ödəm atmağa kömək edən içkilər:
Limonlu su
Təbii su
Yaşıl çay
Adaçayı
Nar suyu
Alma suyu və s.
Ödəm atıcı çayların başında yaşıl çay gəlir. Yaşıl çayla birlikdə zəncəfil, hibiskus çayı əhəmiyyət kəsb edir.
DOKTORINFO.AZ Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Darçının bilmədiyiniz faydaları və zərərləri
Bir çox ədviyyatlar kimi darçının da insan sağlamlığı üçün faydaları bitib tükənməzdir. Cinnamomum adı verilən ağacların iç qabıqlarından əldə edilir. Gözəl qoxusunu və dadını verən isə yağıdır. Bu yağda sinnameldehit adlandırıla
Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?
Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma
Zoğalın faydaları
Zoğal insan orqanizmi üçün faydalı olan qidalardan biridir. xəbər verir ki, dadı ilə bəziləri sevməsə də sağlamlıq üçün olduqca yeyilməsi vacib olan meyvələrdən biridir. Təbii antioksidant olan zoğalın faydaları nələrdir?
Kartof qabığının faydaları
Kartof insan orqanizmi üçün faydalı tərəvəz hesab edilir. Aparılan araşdırmalara görə, kartofun özü qədər də qabıqları da faydalıdır. Bəs kartof qabığının faydaları nələrdir?. Kartof qabığının çayından istifadə edərək bi
Qırmızı soğanın faydaları
Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə
Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Portağal və qabığının faydaları
Portağal, soyuq aylarda xəstəliklərə qarşı qoruyucu bir çox xüsusiyyəti, yayda sərinləşdirici özəlliyi ilə faydalı meyvələr arasında yer alır. Portağal və qabığının faydalarından xəbərdar olmaq istəyirsinizsə məqaləni sonadə
Kaktus meyvəsinin faydaları
Kaktus meyvəsi, yüksək antioksidant, vitamin və mineral tərkibi ilə önə çıxar. xəbər verir ki, C vitamini, immun sistemini gücləndirərkən, beta karoten göz sağlamlığını qoruyur. Lif tərkibi sayəsində həzmi tənzimləyər v