Ödəmi bədəndən atmağın yolları
Vücuddakı maye toplanması ilə əlaqəli olaraq toxumaların şişməsi vəziyyətinə ödəm adı verilir.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, mayenin vücud toxumalarında çox artıq yer alıb sıxışmasına bağlı olaraq ortaya çıxan ödəm adətən əl-ayaq biləkləri ilə birlikdə ayaqlarda görülür. Bu nahiyələrdə yaranan ödəmi atmağın yollarının başında duz istifadəsini azaltmaq gəlir.
Ödem ne ucun olur?
Vücuddakı incə damarlar olaraq adlandırılan kiçik qan damarları maye sızdırmağa başlayır və bunun nəticəsində toxumalarda maye toplanması meydana gəlir. Yaşanan bu müddət ödəmlə nəticələnir və maye toplanan toxumalarda şişliklər ortaya çıxar.
Ödəmə yol açan təməl faktorlar arasında həddindən çox duz istifadəsi, hərəkətsizlik, hamiləlik, qaraciyər çatışmazlığı, ayaq damarlarında zəiflik, immun sisteminin güclü olmaması və istifadə edilən bəzi dərmanlar yer alır.
Ödemi atan usullar
Duz istifadəsini azaltmaq
Uzun müddət sabit bir yerdə oturmamaq
Mütəmadi hərəkət etmək
Bol su içmək
Ayaqları yüksək bir yerdə tutmaq
Düzgün qidalanmaq
Ödəmi atan qida və ya içkilərdən istifadə
Ödəm olan nahiyəyə yüngül massaj etmək
Yuxu rejiminə diqqət etmək
Maqnezium, B6 vitamini və potassium əlavəsi almaq
Suretli formada odem atmaq ucun hansi qidalar istifade edilmelidir?
Süd, qatıq
İspanaq
Ananas
Ərik
Avokado
Xiyar
Şirin kartof
Ödəm atmağa kömək edən içkilər:
Limonlu su
Təbii su
Yaşıl çay
Adaçayı
Nar suyu
Alma suyu və s.
Ödəm atıcı çayların başında yaşıl çay gəlir. Yaşıl çayla birlikdə zəncəfil, hibiskus çayı əhəmiyyət kəsb edir.
DOKTORINFO.AZ Çuğundurun faydaları və zərərləri
Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız
E vitamininin faydaları
E vitamini, vücudun gündəlik funksiyalarının yerinə gətirə bilməsi üçün gərəkli olan tokoferol olaraq da adlandırılan təməl vitamin növlərindən biridir. xəbər verir ki, A, D, K vitaminləri kimi E vitamini də yağda həll olu
İtburnunun faydaları və zərərləri
İtburnu xalq arasında xüsusilə bitki çayı kimi sevilərək içilir. Qrip və buna bənzər qış xəstəliklərinə qarşı qalxan rolunu oynayır. Bu bitki həmçinin tənəffüs yolu xəstəliklərinə qarşı olduqca faydalıdır. Payız-qış aylarınd
Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
Qəhvə içmək faydalıdır ya zərərli?
Qəhvənin tərkibində yüksək kafein mövcuddur. Bu səbəbdən gündəlik həddindən çox istifadəsi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. Yuxu problemindən tutmuş vücudda su itkisinə qədər bir çox narahatçılıqlar yaşana bilər. xəbə
Qatığın faydaları və zərərləri
Qatıq, vitamin və minerallarla zəngin tərkibi və ləzzəti ilə sevilən qidadır. Protein tərkibli yüksək qidadır. Əlavə qidaya başlayan körpələrə də verilir. Zəngin kalsium tərkibi olan qatığın içərisində potassium, kalsium
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Narın faydaları və zərərləri
Nar, ləzzəti və görüntüsü ilə bir çox qida və salatlarda istifadə edilir. Sağlamlıq cəhətdən isə olduqca faydalıdır. Güclü antioksidantdır və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti mövcuddur. xəbər verir ki, tərkibind
Xurmanın faydaları və zərərləri
Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir