Formada qalmağın yolu

Formada qalmağın yoluBəzi insanlar üçün arıqlamaq və ya kökəlmək problem deyil, məhz çəkini qorumaq çətindir.

Bəs daima formada qalmaq üçün nə edilməlidir?

Doktorinfo.az formada qalmaq, qarın piylərini azaltmaq üçün resept təqdim edir:

Bunun üçün lazımdır:

1çay qaşığı bal

1 xörək qaşığı qədər alma sirkəsi

1 stəkan qaynadılmış su

2 ədəd mixək.

Hazırlanması:

Su qaynadılır. Daha sonra su stəkana süzülür və üzərinə mixək əlavə edilir.
Formada qalmağın yoluDigər qaba alma sirkəsi və bal tökülüb qarışdırılır. Qaynar su bu qarışıma əlavə olunur. Stəkan bağlanılır və 5 -10 dəq dəmlənilir. Dəmlənən çay ilıq formada içilməlidir.

Qarışım nə zaman qəbul edilməlidir?

Səhər yeməyindən öncə içmək tövsiyə edilir. Qarın yağlarının əriməsinə kömək edir.

Gün ərzində 3 stəkan qədər içmək tövsiyə edilir. Ara verməklə yenidən qəbul oluna bilər.


DOKTORINFO.AZ
Sağlam Qida       Tarix: 24 may 2024

Oxşar xəbərlər

Xurmanın faydaları və zərərləri

Xurma, tünd rəngi olan və ağacda yetişən meyvədir. Daha çox isti və quru iqlim olan sahələrdə yetişir. İnsan sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Yüksək qida dəyəri, normal doğuşu asanlaşdırması və antioksidant təsiri olaraq bilinir

Tut qurusunun faydaları və zərərləri

Həm çiy halda, həm də qurudulmuş olaraq istifadə edilə bilən tut, qan dövranını sürətləndirir, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürək xəstəlikləri və iltihabın qarşısını almağa kömək olur. Əksər zaman qurudulub atışdırmalı

D vitamini olan qidalar

D vitamini, vücudumuzun sağlam inkişafı üçün kritik əhəmiyyətə sahibdir. Günəş vitamini olaraq da bilinir. Sağlam sümüklərdən immun sisteminin inkişafına qədər bir çox orqan üçün təsirlidir. Vitamin tərkibli qidalar siyahıs

Nar qabığının faydaları

Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv

Kətan toxumunun faydaları və zərərləri

Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan

Şabalıdın faydaları və zərərləri

Şabalıd, qış aylarında və soyuq havalarda sevilən və ağıla gələn ilk qidalardan biridir. Bir çox fərqli formalarda yeməklərdə istifadə edilən qida, çiy, qızarmış, qovrulmuş şəkildə də yeyilir. Kalori baxımından aşağı dəyərdədir

Nanənin faydaları

Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər

Çuğundurun faydaları və zərərləri

Çoxlu şəfası mövcud olan çuğundur, həftədə ən az bir dəfə istifadə edildiyi zaman daxili orqanların qocalmasını dayandırır, hüceyrə zərərinin qarşısını alır və immuniteti gücləndirir. məlumat verir ki, mütəxəssislər, qırmız

Qırmızı soğanın faydaları

Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə


masaj yuxuda qarin agrisi mede agrisi babasil mualicesi cinsi xestelikler
masaj
is elanlari