Bu qidalar qan şəkərini aşağı salır
Mütəxəssislər effektiv çəki itirmək və qan şəkərinə nəzarət etmək üçün pəhrizinizə üç qida əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, pəhrizinizə bu aşağı glisemik indeksli qidaların daxil edilməsi qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir, insulinin salınmasının qarşısını alır və toxluğu artırır.
Yaşıl çay
Bu çayda olan flavonoidlər iltihaba qarşı təsir göstərir. Metobolizmi artırır, bununla da qlükoza tez parçalanıb qandan çıxır.
Kətan Toxumu
Yüksək miqdarda qida lifi və sağlam yağ turşusu ehtiva edən kətan toxumu şəkəri salmaq üçün istifadə edilə bilər. Kətan toxumu eyni zamanda, sağlam yağ turşuları olan və bədənin istehsal etmədiyi pmhe-3 və omeqa-6 yağ turşuları ilə zəngindir.
Qaragilə
Qaragilə və digər giləmeyvələrin tərkibi antosidantla zəngindir. Bu maddə müəyyən həzm fermentlərini bloklayır və karbohidratların sovrulmasını yavaşladır. Eyni zamanda qanda şəkərin qəfil artmasının qarşısını alır.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Yer fıstığı faydaları
Antioksidant olan fıstığı bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, zəngin qida dəyəri sayəsində sağlamlığa bir çox faydası mövcuddur. Bes yer fistiginin faydalari nelerdir?. Yaxşı xolesterin səviyyəsin
Feyxoanın faydaları
Feyxoa insan sağlamlığı üçün olduqca faydalı meyvələrdən biridir. Qida dəyəri olduqca zəngindir. xəbər verir ki, tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar mövcuddur. Feyxoa meyvəsinin qida dəyərləri:. Feyxoa, aşağı kaloril
Əncir qurusunun faydaları və zərərləri
Əncir qurusu, vitamin və mineral baxımından zəngin qida qaynağıdır. İnsanlar tərəfindən bol şəkildə istifadə edilir. Əncirin tez yeyilməsi uyğundur, çünki tez xarab olan meyvədir. Ancaq qurudulmuş ənciri uzunmüddətli istifad
Qaraciyərə faydalı qidalar
Qaraciyər, vücudun ən böyük orqanı olması ilə yanaşı özünü yeniləyə bilən tək orqan olması ilə həyati əhəmiyyət kəsb edir. Qarın boşluğunun sağ üstündə yer alır. xəbər verir ki, qaraciyərin funksiyasını normal yeriyə yetirməs
Qan artıran qidalar
Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama
Qarpızın faydaları
Yay mövsümünün ən ləzzətli və sərinləşdirici dadlarından olan qarpız, vitamin və mineral tərkibi cəhətdən olduqca faydalı meyvədir. Qarpizin faydalari nelerdir?. Daha ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz
Su pəhrizinin faydaları və zərərləri
Müasir zamanda su pəhrizindən tez-tez istifadə edilir. xəbər verir ki, bu müddətdə çəki verməklə yanaşı onu qorumaq da əsas məsələ hesab edilir. Su pəhrizi 24-72 saat ərzində su başda olmaqla sadəcə maye qidaların istifad
Yuxu gətirən qida və içkilər
Yuxusuzluq bir çox problemi də yanında gətirir. Yuxusuz keçirilən gecə beyin funksiyası zəifləyir, vücud yorğun, halsız düşür. Bəzən bu halın xronikləşməyə başladığı müşahidə edilir. Belə ərəfələrdə bəzi qidalar, çaylar faydal
Qırmızı soğanın faydaları
Qırmızı soğan digər soğan növü kimi olduqca faydalıdır. Ancaq digər növlə müqayisədə daha şirindir, acılığı azlıq təşkil edir. Bu tərəvəzin bənövşəyi rəngi vardır. Bu səbəbdən adətən yeməklərdə az istifadə edilir. Buna səbə