Bu qidalar qan şəkərini aşağı salır
Mütəxəssislər effektiv çəki itirmək və qan şəkərinə nəzarət etmək üçün pəhrizinizə üç qida əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, pəhrizinizə bu aşağı glisemik indeksli qidaların daxil edilməsi qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir, insulinin salınmasının qarşısını alır və toxluğu artırır.
Yaşıl çay
Bu çayda olan flavonoidlər iltihaba qarşı təsir göstərir. Metobolizmi artırır, bununla da qlükoza tez parçalanıb qandan çıxır.
Kətan Toxumu
Yüksək miqdarda qida lifi və sağlam yağ turşusu ehtiva edən kətan toxumu şəkəri salmaq üçün istifadə edilə bilər. Kətan toxumu eyni zamanda, sağlam yağ turşuları olan və bədənin istehsal etmədiyi pmhe-3 və omeqa-6 yağ turşuları ilə zəngindir.
Qaragilə
Qaragilə və digər giləmeyvələrin tərkibi antosidantla zəngindir. Bu maddə müəyyən həzm fermentlərini bloklayır və karbohidratların sovrulmasını yavaşladır. Eyni zamanda qanda şəkərin qəfil artmasının qarşısını alır.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Kətan toxumunun faydaları və zərərləri
Kətan toxumu, faydaları səbəbiylə qidalanmada əsas yer tutur. Kətan toxumu dedikdə ilk ağıla omega 3 qaynağı gəlir. Görüntüsü ilə küncütə bənzəyir. Həzmi rahat olan qidanın faydaları çoxdur. Kətan toxumu, yağ, lif və antioksidan
Nanə çayının faydaları və zərərləri
Yeməklərə dad verən gözəl qoxusu ilə sakitləşdirici təsiri olan nanə, ədviyyat olaraq da istifadə edilir. Rahatlaşdırıcı təsiri mövcuddur. Bir çox sahədə istifadə edilən nanə, alternativ tibdə, parfümeriyada da üstünlük verilə
Əncirin faydaları nələrdir?
Yumşaq və şirin əncir bir çox ləzzətli və ya şirin reseptlərdə təqdim olunan meyvədir. xəbər verir ki, əncir antioksidantlar, minerallar və liflə zəngindir. Araşdırmalara əsasən, əncirin həm qurudulmuş, həm də təzə formad
Qarazirə yağının faydaları
Qara zirə yağının faydaları saymaqla bitməz. Qara zirə (Çörəkotu) daha çox çörək və digər xəmir məhsullarını bəzəmək üçün istifadə edilən toxum olsa da Qarazire yagi sağlamlıq üçün çox faydalıdı. Çörəkotunun mətbəxlərdə istifad
Kompüter arxasında çalışanlar nece qidalanmalıdırlar?
Hazırda kompüterlə iş yetəri qədərdir. Ancaq kompüterin insan sağlamlığına eləcə də gözlərə və beyinə zərəri olduqca çoxdur. xəbər verir ki, kompüterlə işləmək beyin fəaliyyətini artıran işlərdən hesab edilir. Az məluma
Zəncəfilin faydaları və zərərləri
Zəncəfil, qış aylarında daha çox istifadə edilən, şəfa deposudur. Bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Soyuqdəymə, ishal, mədə bulantısı kimi həzm sistemi problemləri zamanı faydalıdır. İmmunitet sistemini gücləndirir
Nanənin faydaları
Nanənin faydaları, sağlam həyata təbii üsullarla çatmağınıza kömək ola biləcək qədər çoxdur. Tənəffüsdən mədə problemlərinə qədər bir çox mövzuda sağlamlığınıza dəstək olan nanə, təzə ya da quru olaraq istifadə edilə bilər
Nar qabığının faydaları
Hər mövsüm meyvəsini öz zamanınızda yemək insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Nar kimi onun qabığı da faydalıdır. xəbər verir ki, adətən meyvə qabığı yeyildikdən sonra qabığı atılır. Aparılan araşdırmalara görə, meyv