Hansı qida nəyə faydalıdır?
Sağlam bir həyatın yolu düzgün qidalanmaqdan keçir. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar bir sıra xəstəliyə faydalıdır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən həmin araşdırmanı təqdim edir:
İspanaq
Dəmirlə zəngin olan ispanağın tərkibində həmçinin, "A", "B", "C", "E" vitaminləri, maqnezium, fosfor, yod mineralları da vardır. Bu səbəblə də, ispanaq orqanizmi gücləndirir. Mütəxəssislər qeyd edir ki, ispanaq xüsusi ilə də yaz aylarında xəstəliklərə qarşı qoruyur, sümük və dişləri gücləndirir. Eyni zamanda, diş çürümələrinə qarşı da qoruyur.
Yaşıl lobya
Həzm üçün təzə yaşıl lobya: Mütəxəssislər bildirirlər ki, təzə lobyanı xüsusi ilə mövsümündə həftədə 2 dəfə yemək lazımdır. Az kalorili, yağı az olan bu paxla faydalı bir qidadır. Çünki o çoxlu liflərlə zəngindir və qidaların həzminə, həmçinin həzm sisteminin daha asan işləməsinə kömək edir.
Sarımsaq
Xolesterola sarımsaq: Təzə sarımsaq mövsümi xəstəliklərə qarşı qoruyur, qan təzyiqinə və xolesterinin endirilməsinə, immunitetin gücləndirilməsinə kömək edir.
Kök
Baş ağrısına kök: Hər növ salatlarda, ət və tərəvəz yeməklərində istifadə edilən bu qidanın unutqanlığa qarşı istifadəsi də çox yayılıb. Son illərdə alzaimer, infarkt, xroniki baş ağrısı, dəri və ağciyər xərçənginə qarşı da istifadə edilir.
Milli.Az
DOKTORINFO.AZ Asqırmağın faydaları və zərərləri
Asqırmaq, vücud sağlamlığı cəhətdən çox əhəmiyyətlidir. xəbər verir ki, asqırma vəziyyətində ağzınızı bağlamaq vacibdir. Xüsusilə aldığımız mikrobları ətrafa dağıtmamaq istəyiriksə asqırma əsnasında salfet və ya dəsmall
Ağızdan pis qoxunun gəlməsi
Bir çox insan səhərlər ağzından gələn pis qoxulardan narazıdır. Ağızdan gələn qoxunun bir çox səbəbi ola bilər. xəbər verir ki, səhərlər ağızdan pis qoxu ilə yanaşı acılıq da hiss etmək mümkündür. Bunun əsas səbəblərdən bir
Alkoqolizmin əlamətləri
Alkoqol asıllığı spirtli içkilərin həddindən çox istifadəsini həyata keçirən və nəzarətdən çıxan vəziyyətdir. Bu, həm sağlamlıq həm də fiziki problemlərə yol aça bilər. xəbər verir ki, müalicə edilməzsə daha kəskin hal ala
Tomatlı yeməyə duz qatmaq olar?
Tomat, bir çox xanımların yemək bişirəndə əsas köməkçisidir desək yanılmarıq. Yeməyə dad vermək üçün əksər zaman tomatdan istifadə edilir. Həm rəng, həm də dad verən tomat pastası növləri bir çox reseptə daxildir. Sousla
Erkən yaşda saç ağarmasının səbəbləri
Saçların ağarması adətən yaşın irəliləməsinin bir nəticəsi olaraq görülür. Saçların qocalmağa bağlı olaraq ağarması normal hal qəbul edilir. xəbər verir ki, buna səbəb saça rəngini verən melanin istehsal edən piqmentləri
İndiqo, Kristal uşaq kimdir?
İndiqo uşaq (kristal uşaq) yaş qruplarına görə fiziki və psixoloji olaraq öz ətrafında fərqlilik göstərən uşaqdır. xəbər verir ki, bu uşaqlar psixoloji olaraq çox fərqli xüsusiyyətlərə sahibdirlər. Ailələri və ya ətraflar
Birə dişləməsi zamanı nə etməli?
Birə dişləməsi yayın ən bəlalı həşərat dişləməsi hesab edilir. xəbər verir ki, birə dişləməsi özünü şiddətli, ağrılı qaşınma ilə biruzə verir. Birələrin dişləməsi bir sıra əlamətlərlə özünü göstərir:. Yanma . Böyük səpgilər
Payız qripi zamanı nə etməli?
Hər mövsümdə qrip xəstəliyinə yoluxma halları olsa da payız-qış aylarında daha geniş formada yayılır. Hər mövsümdə isə xəstəlik özünü biruzə verir. Qrip virusları tənəffüs yollarının epitel hüceyrələrinə yüksək tropizmə mali
Ovulyasiya nədir?
Ovulyasiya sağlam qadında yeniyetməlik dövründən klimaksa qədər yumurtanın folikul adlanan formada qarın boşluğuna buraxıldığı zamana qədər baş verən vəziyyətdir. xəbər verir ki, hamilə qalmaq istəyən cütlüklər üçün son dərəc