Arıqladan təbii qarışımlar
Köklük bir çox qadınların ortaq problemidir. Əksər qadın pəhrizini tamamlamaqda çətinlik çəkir.
doktorinfo.az-ın təqdim edəcəyi üsullardan istifadə edərək həm pəhrizinizə uğurla davam edə biləcəksiniz həm də toxluq hissi yaradaraq aclıqla rahatlıqla mubarize apara biləcəksiniz.
Qatığın tərkibində laktoz mövcuddur. Yemeklerden sonra ortaya çıxa biləcək şirniyyat istəyinə maneə olur. Beləliklə arıqlama müddətinə kömək edir.
Bel ətrafında yaranan yağlanmanın azalmasını təmin edərək diabet ehtimalını yox edə bilər və düz qarına sahib olmağa köməkçi ola bilər.
Şüyüd xolesterini tənzimləyir – Ürək sağlamlığını qoruyur və infarkt riskinin azaldılmasında rola sahibdir.
Aparılan araşdırmalara görə, şüyüdün mənfi xolesterin üzərində effekti mövcuddur.
Kalsium sovrulmasını artırdığı üçün sumuk əriməsi olaraq bilinən osteoporoz kimi xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edir. Həmçinin pəhriz zamanı bolca istifadəsi tövsiyə edilir.
Vücudu ehtiyacı olduğu enerji ilə təmin edir.
Yaşıl çay-limon-Soda - Qaynanmış yarim litr su ilə 2 xörək qaşığı yaşıl çayın 10 dəqiqə qədər dəmlənməsi gərəklidir. Süzülmüş dəmlənmiş çayın içinə yarım limon sıxılıb qabığıyla atılır. Son olaraq bir şüşə qazlı su qatıldıqdan sonra arıqlamaq məhlulu hazır olur. Ara qidalarda bir stəkan istifadə edərək tətbiq olunan qarışım maddələr mübadiləsini sürətləndirir və əksilən mineralları vücuda qazandırır.
Arıqlamaq suyu – Bunun üçün seher oyananda bir çay qaşığı çörəkotu yağını içməlisiniz. Sonrasında bir stəkan ilıq su içərisinə iki şirniyyat qaşığı sirkə qoyub içməyiniz gərəklidir. Dadından narahat olanlar istərsə yarım çay qaşığı bal da əlavə edə bilər. Toxluq hissini artıran qarisim, kalori nəzarətini asanlaşdırır.
Arıqladan qarışım – 3 xörək qaşığı qədər ev qatığı ilə yarım çay qaşığından daha az toz zəncəfil sarıkök və toz darçın yaxşıca çırpılaraq hazırlanan qarışım, gecə yatmadan bir saat öncə istifadə edilir. Üzərinə beş stəkan qədər su içilməsi ilə tamamlanan qarışım maddələr mübadiləsini sürətləndirərək yağ əritməsini artırır.
Şirniyyat krizlerine maneə olan çay – Yarım litr su ilə 1 xörək qaşığı qədər ya da 1 paket yaşıl çay dəmlənilir. İçərisinə bir alma qabıqları ilə birlikdə dilimləyərək zəncəfili rəndədən keçirərək iki darçın çubuğu isə qırılaraq əlavə edilir. Axşam yeməyindən bir neçə saat sonra istifadə edilən arıqlamaq çayı, həzmi asanlaşdırır və maddələr mübadiləsini sürətləndirir.
DOKTORINFO.AZ